fredag 2. mars 2012

Sammensette tekster-Animasjon

Vi har denne veka hatt samling kor vi skulle lage ein animasjonsfilm
Til dette trengte vi
-Data
-Mikrofon
-Program:Audiocity, Moviemaker
-Utstyr: Plastelina, legofigurar, scener osv

Vi starta med å lage eit manus, replikkar og figurar. Vi moderniserte eventyret haren og skilpadden til fotballspelaren og nerden.
Neste dag så begynte vi med å lage til scenen og ta mykje bilde. Vi tok rundt 200 bilde og dette vart ca 2-3 minutt med film. Vi varierte stillingar slik at figurane bevegde seg. Så ein tok bilde og to bevegde figurane. Så etter vi var førnøyd la vi bilde inn på moviemaker og laga til rekkefølge og kor langt tid bildene skulle vare. I mens laga ein person lyd på audiocity. Vi hadde lydene seinare inn på moviemaker og flytta rundt på dei så dei skulle stemme med videoen. Filmen vart nesten 3 minutt.

Vi viste alle gruppene produktet vårt til alle saman og alle fekk eit flott produkt på rundt 4-5 timar.  Dette er noko eg godt kunne gjort som eit dagsprosjekt i skulen, heilt ned i 1 klassen. Det var enklare enn eg hadde trudd å lage eit film. Kunne aboslutt ha brukt dette i mange fag som norsk, matte, musikk ja egentleg alt. Kunne blitt brukt som ein framføring av eit prosessnotat som f.eks. korleis kom eg fra ein ide til eit stort modellhus.

Harboe snakker om at det kan være vanskelig å vurdere sammensette tekster og understreker at man som norsklærer må se på hele produktet ikke bare teksten(harboe 2010:129). Her må man se på den røde tråden, sampspiller bilde, tekst og lyd eller har de bare puttet på mest mulig virkemiddel. Behersker de teknikken eller er alt satt sammen som om de har hatt kort tid på seg?

Ein kjek og god arbeidsmåte, men kan ta litt tid å instruere i bruk av program. Men har du gjort det ein gong, så vil eg tru det går mykje raskara å bearbeide produktet. Andre program man kan bruke er GoAnimate og Photostory som skal være enkle i bruk. Leter du etter inspirasjon kan du kikke på http://www.digitalefortellinger.com/.

Her er resultate vårthttp://www.youtube.com/watch?v=cuBcrCT9wYg&feature=youtu.be

Kjelde:
Harboe, Leif(2010)Norskboka.no digitale verktøy i norskfaget 2. utgave universitetsforlaget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar