fredag 13. april 2012

Google Earth

Vi hadde tenkt på bruk i samfunnsfag.
-kunnskapsløfte sine kompetansemål for 7. klasse.


  • lese og bruke papirbaserte og digitale kart og lokalisere geografiske hovudtrekk i sitt eige fylke, nabofylka, dei samiske busetjingsområda, Noreg, Europa og andre verdsdelar(LK 06)





  • planleggje og presentere reiser til Europa og andre verdsdelar ved å bruke digitale verktøy(LK 06)




  • Her skulle dei bruke google earth til å vise eit land som dei skal reise til. Vi tenkte at dette skulle være en gruppeframføring med 3 stk i en klasse for å vise resultatet deira. Varihet: 3 timer + 1 time fremføring som blir til to uker. Oppgaven skal innholde: reiseruta fra start, tur på plassen med sightseeing, reisebudsjett.
    Verktøy: data, google earth, picasa, excel

    -Introduksjon-kva er det, hvordan bruke det og hva skal det brukes til
    -Lage ei reiserute med bilde for å se hvilke muligheter det er til å se ulike attraksjoner på veien. (help-advanced user guide-touring) lagre det som en fil, for så å laste det opp i Google Earth eller bruke det på data. eksempel på tur i google earth. Lage budsjett.
    -Framføre funnene og turen for resten av klassen.


    Kilder:
    Youtube.com- Google Earth tour http://www.youtube.com/watch?v=KH8N3DtkNSo
    LK 06 http://www.udir.no/Lareplaner/Grep/Modul/?gmid=0&gmi=158524&v=5

    1 kommentar:

    1. Dette var en artig og spennende øving, hvor vi lærte hvordan vi kunne bruke Google earth på ulike måter. Synes du beskriver bruksmuligheten på en grei måte. Finnes nok enda flere muligtedeeeter, men tidsnød for utarbeidingen for øvingen vanskeliggjorde det å ta med alle bruksmulighetene. En kan eksempelvis utarbeide info fra de ulike stedene en besøker, opprette budsjett og legge til bilder og severdigheter.

      SvarSlett